Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Ketchup


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

Den enda nackdelen med att göra egen ketchup är att kethupkonsumtionen går upp betänkligt.

ca 3 liter färdig ketchup:
5-6 medelstora gula lökar
10-12 vitlökslyftor
1 burk krossade tomater (2,5 kg)

2,5 tsk nejlika
2,5 tsk svartpeppar
2 krm svartpeppar
0,5 dl salt
1 tsk kanel
3 msk rökt pimientón agridulce
5 dl tomatpuré
ev vatten

Hacka lökarna och svetta i lite olivolja. Häll i övriga ingredienser förutom tomatpurén och koka ihop ca en 20-25 min.
Tillstätt tomatpurén och koka vidare ytterligare en kvart. Puréa med en stavmixer och späd med lite vatten om det behövs! Håller ca 2 veckor i kyl.



White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga