Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
5 plåtar (vanlig storlek, ej restaurang/GN)
Glutenfria.
Blanda torra ingredienser:
475 gr majsmjöl
200 gr linfrö
125 gr krossat linfrö
300 gr solroskärnor
100 gr skalade sesamfrön
I med:
225 gr olja (vi använder kallpressad raps)
900 gr kokande vatten
Blanda degen och fördela på plåtarna på bakplåtspapper. Lägg sedan ett papper ovanpå och platta ut och släta till degen så att den blir jämn och täcker plåten.
Ta bort pappret och sprinkla på:
40 gr flingsalt
20 gr torkad rosmarin
fördelat på alla fem plåtarna förstås
Baka av i 175° varmluft i 10 min. Ta ut plåtarna och skär bitar med en pizzakniv. Vänd plåtarna och baka färdigt 20–25 minuter. Vår ugn är lite ojämn så man får vända en gång till, din också kanske?
Bröden är klara när de har stelnat. De blir godast välgräddade. Förvara i tätslutande burk och de inte blir uppätna direkt.