Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Rödbetskaka


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

Receptet är till ca 30-40 bitar. Formen vi brukar baka i är 30x50 cm.

7 ägg
7 dl socker

Visa ägg och socker pösigt

Blanda ihop de torra ingredienserna:
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kanel
1 msk kardemumma
1 dl bakpulver

och blanda ner i äggsmeten.
I med 3,5 dl rapsolja
och grovrivna rödbetor (1 kg innan du skalar dem)

Baka 8 ca 40 minuter 180° varmluft



Frosting:
700 gr färskost
100 gr getost (Chèvre)
skalet från 2 lime
och juicen från desamma
115 gr rumsvarmt smör
1/2 dl honung
2 dl florsocker

Låt kakan svalna och blanda ihop frostingen och fördela den jämnt på kakan.


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga