0370-105 10 · Öppettider >
0 items - 0,00 kr

Arabusta Café Sergel

Sommartid håller Arabusta till i Café Sergel vid Lindshammar glasbruk. Här äter och dricker du gott och kan även övernatta i det lilla brukshotellet. För bokning av B&B klicka här.

Namnet Café Sergel är en hyllning till glasbrukets avtryck i huvudstaden. Skulptören Edvin Öhrström, mest känd som konstnär och formgivare vid Orrefors glasbruk, upptäckte att Lindshammar hade en förnämling produktion av arkitekturglas; handgjutna glasblock. Följden blev att Öhrström och Lindshammar gav sig in i tävlingen om en skultur vid Sergels torg i Stockholm. Öhrström fick uppdraget, och den 37,5 meter höga obelisken pryder torget sedan 1974. I sanning en stor framgång för ett småländskt glasbruk! Vi valde när vi tog över 2009 att behålla namnet och planerar att skapa flera kopplingar till Sergels torg framöver.

Det finns ytterligare två Café Sergel i världen, vad vi vet. Det ena ligger på ”plattan” i Stockholm och det andra i Glasgow i Skottland.

B&B

Dubbelrum 650 kr Enkelrum 550 kr
Frukost och sänglinne ingår.
Öppnar efter midsommar.

Vi ordnar gärna middag på kvällen, förboka helst när du bokar rum.
Café Sergel stänger normalt kl. 18 vardagar och 17 lördag- och helgdagar. Det går bra att checka in senare, men ring oss innan på 0383-211 90 så att vi kan ordna med nycklar.

I det lilla bruks- hotellet sover du skönt och har ett bra utgångsläge för glasbrukssafari eller kanske en runda på Vildmarksleden?

I det lilla brukshotellet inhystes tidigare mestadels formgivare vid bruket. Huset är byggt 1906 och vi har bevarat de tidstypiska detaljerna men rustat upp bl.a. golv och badrum. Handfat finns i alla rum, dusch i WC finns i korridoren.På nedre plan finns det fyra rum, 2 dubbel och 2 enkel. Här har vi riktiga hotellsängar för en riktigt god natts sömn. Några av våra rum: (du kan klicka på bilderna för förstoring)

Sista beställning för leverans innan jul i vår webbshop är 19 december.