0370-105 10 · Öppettider >
0 items - 0,00 kr

Studiecirkel – Vill du lära dig mer om kaffe?

I februari-mars håller Jonny på Arabusta i en studiecirkel hos ABF i Värnamo om kaffe med preliminär start 21/2. Program och anmälan är inte helt klart ännu, men du kan redan nu göra en intresseanmälan genom att mejla till info@arabusta.se. Kostnaden blir i häradet 500-600 kr, begränsat antal platser.

15440541_10153929956416216_5433231809042087140_o

Kaffetåren den bästa är

En studiecirkel på fyra tillfällen där du får tillfälle att lära dig mer om den magiska drycken kaffe och dess historia samt även en introduktion i den sköna konsten att brygga på espressomaskin. Ledare är Jonny Lindroos, barista på Arabusta Café Sergel. Studiecirkeln passar både för nybörjare och den som har kommit en bit på sin kaffevandring.

1) Om kaffe –– kaffets historia i Sverige och världen, kaffejobb, kaffeodling, rostning, bryggmetoder, kaffeekonomi, kafferättvisa, specialkaffe m.m. Råbönor och blandningar. Att tävla i kaffe.
Eventuellt studieresa till Coffee Fest som går av stapeln på Spira i Jönköping – svenska mästerskapen i kaffe i flera discipliner.

2) Kaffeprovning och sensorik, vad är det man känner egentligen? Paralleller till vin- och övriga dryckesvärlden. Att beskriva smak och doft – koppning och blindprovning.

3) Espressokaffe och dess tillkomst. Kort teori och sedan praktik och provsmakning vid espressomaskinen. Vi går igenom utvecklingen av espressomaskinen genom åren och hur en klassisk och modern espresso brukar smaka. Vad är det för skillnad på espresso och ”vanligt’”kaffe? Vad gör mjölken i kaffet?

4) Avslutning. Vi fördjupar oss mer i trender inom kaffe just nu. Mjölk i teori och praktik – hur påverkar protein- och fetthalt? Alternativ till mjölk? Vad händer i mjölken när man värmer och skummar? Därefter gå vi loss på espressomaskinen igen, denna gång är det latte art som gäller – att göra mönster med mjölken på cappuccino och caffé latte.